Bits voorheen

mat van der heijden

Bits 26-05-17

Als ik de dag op atelier begin, kijk ik even in mijn agenda. Eerst de "moetjes", dan de "magjes", zeiden mijn kinderen altijd op de lagere school. Gelukkig bepaal ikzelf hoeveel en welke "moetjes" in mijn agenda staan, maar het niet noteren, betekent vaak gewoon opschuiven. Niet erg handig dus.

Zo zit mijn dagelijks leven vol handelingen met een duidelijk begin en einde. Enige logica is ook daarbij wel aan te raden. Gemak dient de mens en behalve dat, spaart het aanzienlijk wat tijd met enige structuur je "moetjes" af te handelen. Het lijkt me vreselijk werk te moeten doen, waarvan geen einde in zicht is.

Daarentegen doe ik op atelier eigenlijk niet anders. Ik weet nooit precies wanneer het af is, of hoe het dan anders verder moet. Geen duidelijk idee hoe lang het duurt, laat staan of het wordt wat ik voor ogen heb. Maak altijd een plan, bedenk een volgorde van werken, maar kom al doende binnen de kortste keren weer ergens anders uit.

En toch; steeds weer sta ik te popelen om te kunnen beginnen. Niets mooier dan de lege paneeltjes die schreeuwen om mijn invulling. Gewoon beginnen lukt altijd.

Het voelt nooit als werken.Wekelijks verschijnt een nieuwe
BITS.
Op de hoogte blijven?

Mail me

(svp je mailadres, o.v.v BITS)
Het begin
Reacties
(svp o.v.v. REACTIE BITS en je naam)
Back to Bits